Dit zijn de leukste dorpen van Brabant!

Breda, Den Bosch, Tilburg, Eindhoven… de grote steden in Brabant kennen de meeste mensen wel. Maar ook de kleine stadjes en dorpen van Brabant hebben heel veel te bieden. Als je overweegt om naar Brabant te verhuizen, is het zeker de moeite waard om je hier eens op koopwoningen te oriënteren. Hieronder een selectie van de leukste dorpen van Brabant!

#1. Willemstad

Willemstad is een mooie oude vestingstad in de gemeente Moerdijk, gelegen in het westen van Brabant. De oorspronkelijke naam is Ruigenhil maar sinds 1584 wordt de naam Willemstad gehanteerd, als eerbetoon aan de in dat jaar vermoorde Willem van Oranje. Hoewel het met een inwonersaantal van iets meer dan 3.000 door sommige stedelingen wellicht als een dorp wordt beschouwd, heeft Willemstad al sinds 1585 stadsrechten. In 1970 werd de voormalige vesting tot beschermd stadsgezicht verklaard.

#2. Bergeijk

Bergeijk is gelegen in het zuiden van Brabant, in de gelijknamige gemeente. Het mag met ruim 10.000 inwoners dan een stuk groter zijn dan Willemstad, Bergeijk is officieel nog steeds een dorp. Maar wel een dorp met bijzonder veel bezienswaardigheden. Dat komt grotendeels omdat dit gebied al in de steentijd door mensen werd bewoond; er zijn dan ook heel veel interessante archeologische vondsten gedaan, waarvan een deel in het Eicha Museum te bewonderen is. Bergeijk staat tevens bekend als Rietvelddorp.

#3. Boxtel

Boxtel is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente en is gelegen in de driehoek die gevormd wordt door Tilburg, Eindhoven en Den Bosch. Er wonen ongeveer 26.000 mensen. Het dorp staat vooral bekend vanwege de vele kloosters, waarvan een deel nog steeds te bezoeken is. Heeft dit dorp je interesse gewekt? Schakel dan een hypotheekadviseur Boxtel in en laat je informeren over de mogelijkheden!