3 onmisbare tips om je huis een make-over te geven

Is jouw huis toe aan een make-over? Dan hoef je heus niet meteen een compleet nieuw interieur aan te schaffen. Wij hebben 3 tips voor je waar je meteen mee aan de slag kunt! En mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan kun je altijd nog interieuradvies Hengelo inwinnen.

 

#1. Ga voor een nieuwe laag verf

Een nieuwe laag verf kan al een heel groot verschil maken voor je interieur! Je kunt natuurlijk meteen de hele woonkamer aanpakken, maar als dat niet nodig is kun je er ook voor kiezen om één muur in een andere kleur te verven. Een andere optie is om je deuren en/of kozijnen van een likje verf te voorzien. Dat oogt meteen een stuk frisser!

 

#2. Speel met verlichting

De juiste verlichting kan een ruimte echt tot leven brengen! De truc is om verlichting in verschillende ‘lagen’ aan te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld een vloerlamp in die donkere hoek neerzetten, wat spotjes op een kunstwerk richten of een dimmer installeren voor je plafondlamp. Maak je nieuwe verlichtingsplan af met sfeerverlichting in de vorm van kaarsen, lichtsnoeren of industriële peertjes. 

 

#3. Haal meer groen in huis

Een van de makkelijkste (en voordeligste!) manieren om je interieur een make-over te geven is door meer groen in huis te halen. Ook voeg je zo meer textuur en natuurlijke elementen aan je ruimtes toe. Schaf een paar mooie plantenpotten aan in kleuren die elders in je interieur terugkomen en breng een bezoek aan het tuincentrum. Of vraag familie en vrienden of zij nog stekjes voor je hebben!