Hier moet je aan voldoen voor een hypotheek

Hier moet je aan voldoen voor een hypotheek
Je eigen huis kopen is iets wat je niet zomaar kunt gaan doen. Je hebt er namelijk een hypotheek voor nodig en die kan je niet meer zomaar afsluiten. We keken voor je waar je aan moet voldoen voor je een hypotheek kunt krijgen. Een hypotheekadvies in Apeldoorn geeft je dan ook gelijk meer duidelijkheid. We hebben de belangrijkste zaken voor je op een rij gezet zodat je weet of jij in aanmerking komt voor een hypotheek.

Een vaste baan
Als uitzendkracht kom je niet zomaar in aanmerking voor een hypotheek. Je moet immers iedere maand een bepaald vast inkomen hebben om de hypotheek te kunnen betalen. De bank gaat hier geen risico’s mee nemen aangezien het om een hoop geld gaat. Heb je geen vaste baan maar ben je gedetacheerd, dan wil men minimaal jouw detacheringscontract zien. Heb je recht op een bepaald bedrag per maand dan zal men daar waarschijnlijk mee akkoord gaan. Je moet een verklaring overleggen van je werkgever of het detacheringsbedrijf waarin staat dat je de komende jaren nog in vaste dienst zult blijven. Ben je ZZP of zelfstandig ondernemer, dan moet je van de afgelopen 5 jaar de financiën kunnen tonen voor je een hypotheek kunt afsluiten. Aan de hand daarvan toetst men of jouw bedrijf financieel wel gezond genoeg is voor een dergelijke lening.

 

Het bedrag moet passen bij het huis
Het bedrag van de hypotheek mag je alleen nog afsluiten voor de waarde van het huis. In veel gevallen worden er extra kosten in rekening gebracht. Denk daarbij aan overdrachtskosten van de notaris  maar bijvoorbeeld ook aan overige zaken die onder ‘kosten koper’ vallen. Deze kosten moet je kunnen betalen vanuit je eigen vermogen of eigen spaargeld. Ook kosten van een eventuele noodzakelijke verbouwing kunnen niet worden meegefinancierd. Ook deze kosten moet je dus op een andere manier kunnen betalen.