Goederenliften als bedrijf regelen

Goederenliften worden in veel bedrijfstakken gebruikt en iedere bedrijfsvoering weet het beste welke goederenlift zij voor hun bedrijf nodig hebben. Of dit nu een kleine of grote goederenlift is, een gespecialiseerd bedrijf kan jou daarbij helpen en adviseren.

Goederenliften op maat

Uiteraard wil je dat jouw goederenlift helemaal afgestemd is voor het gebruik in jouw bedrijf. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die, in overleg met jou, deze industrieliften helemaal op maat kunnen maken naar wat jij voor jouw bedrijf nodig hebt. Er wordt dan rekening gehouden met jouw eisen en wensen. Ook wordt er meegedacht over de efficiëntie die de lift moet brengen voor jouw bedrijf.

Waar je op moet letten

Kooigrootte en hefvermogen

Er zijn veel verschillende uitvoeringen van goederenliften. Bijvoorbeeld de grootte van de kooi en het gewicht dat getild kan worden. Dat kan variëren van 50 kg tot tienduizenden kilo’s. Het zou vervelend zijn wanneer je een industrielift hebt aangeschaft en je komt erachter dat hij toch niet helemaal aan jouw verwachtingen voldoet of dat er problemen ontstaan met de goederen die het moet tillen.

Wettelijke richtlijnen

Iedere goederenlift moet aan de wettelijke richtlijnen voldoen, zoals Gezondheid en Veiligheid, de liftmachinekamer, hekwerk, plafonds en wanden moeten brandveilig zijn, noodverlichting hebben en meer.

Kosten, onderhoud en levensduur

De kosten zijn afhankelijk van wat je aanschaft, zoals het hefvermogen, de grootte, of je een elektrische of hydraulische goederenlift wilt en hoe vaak hij moet stoppen. Ook komen daar de verplichte liftkeuringen en onderhoudskosten nog bij.

Waar moeten goederenliften aan voldoen?

Dit is helemaal afhankelijk waar jij de goederenlift voor wilt gaan gebruiken en wat voor eisen jij aan de goederenlift stelt. Wat ook meespeelt is de bedrijfstak waarin je bedrijf werkzaam is. Je kunt een overwogen beslissing maken wanneer je rekening houdt met het volgende:

  • Hefcapaciteit
  • Hefhoogte
  • Grootte liftkooi
  • Snelheid
  • Welke materialen
  • Type gebruik
  • Intensiteit van gebruik
  • Eventuele andere kenmerken

Denk je serieus na over de aanschaf van een goederenlift, laat jou dan adviseren door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Zij kunnen met jou rond de tafel gaan zitten en alles op een rij zetten. Waar je de lift voor wilt gebruiken, hoe zwaar de goederen zijn, hoe groot de liftkooi moet worden, de brandveiligheid, verlichting, noodverlichting, vergunningen, bouwadviezen, een elektrische of hydraulische lift, de snelheid van de goederenlift, hoe vaak de lift gebruikt moet worden etc..  Op het moment dat jij dan een industrielift aanschaft, weet je dat je een goede keus hebt gemaakt.