De beste bromfiets verzekering afsluiten gebeurt met deze tips

Voor iedereen die een bromfiets in het Nederlandse verkeer wenst te brengen geldt dat ze minstens voorzien moet zijn van een zogenaamde WA-verzekering. Dat is niet alleen in Nederland, maar ook in het merendeel van de andere landen in de wereld het geval. Dat alleen de WA-verzekering voor bromfietsen bij wet is verplicht hoeft evenwel niet te betekenen dat de andere bromfietsverzekeringen voor jou niet het overwegen waard kunnen zijn, integendeel. Wil jij ook graag voor jouw bromfiets met zekerheid de beste bromfiets verzekering kunnen afsluiten? Dan zal je tot de conclusie komen dat de onderstaande tips je daar ongetwijfeld bij zullen kunnen helpen.

Tip 1: De beste bromfiets verzekering is vaak zeer subjectief

Voor heel wat mensen geldt dat ze het vermoeden hebben dat er zoiets bestaat als één algemene beste bromfiets verzekering. In de praktijk is dat helemaal niet het geval. Sterker nog, eigenlijk kunnen we concluderen dat de keuze op vlak van het type verzekering voor een bromfiets behoorlijk subjectief is. Wat dus met andere woorden voor jou de beste verzekering kan zijn hoeft dat niet per se ook te zijn voor de buurman of een goede kennis of familielid, integendeel. Bij het bepalen van de voor jou beste bromfietsverzekering moet je dan ook stil blijven staan bij bijvoorbeeld:

  1. Het soort bromfiets waar je gebruik van maakt;
  2. De waarde waar de bromfiets over beschikt;
  3. De manier waarop de bromfiets zal worden gebruikt;

Indien je hebt gekozen voor een nieuwe bromfiets spreekt het bijvoorbeeld voor zich dat haar waarde een stuk hoger zal zijn gelegen dan wanneer je hebt gekozen voor het aanschaffen van een tweedehandse bromfiets. In dat geval spreekt het ook voor zich dat je die waarde op een andere manier zal willen verzekeren. Dat is echter niet alles. Daarnaast dient er ook rekening te worden gehouden met het soort gebruik van de bromfiets. Is dit voertuig bijvoorbeeld jouw daily of niet? Ook deze factor zal bepalend zijn voor het type verzekering waarvoor je gaat kiezen.

Tip 2: De bromfiets verzekering vergelijken is eigenlijk het eerste wat je moet doen

Voor de bromfiets verzekering geldt dat ze net zoals zoveel andere verzekeringen kan worden afgesloten in een aantal verschillende vormen. In eerste instantie is er de WA-verzekering. Voor dit type verzekering geldt dat ze het mogelijk maakt om de schade in te dekken die wordt aangericht ten opzichte van derden. De schade die ontstaat aan jouw eigen bromfiets is niet verzekerd. In de basis klinkt deze verzekering eigenlijk helemaal niet interessant. Toch zijn er ontzettend veel mensen die er alsnog voor kiezen om ze af te sluiten. Hoe komt dat precies? Zeer eenvoudig. Door te kiezen voor deze verzekering kan je rekenen op twee voordelen, namelijk:

  1. Je voldoet perfect aan de geldende wettelijke verplichting;
  2. De verzekeringspremie van je bromfiets verzekering blijft zeer beperkt;

Ondanks bovenstaande voordelen zijn er uiteraard ook heel wat mensen die wel degelijk ook de mogelijke schade aan hun eigen bromfiets willen laten verzekeren. Hierbij kan er worden gedacht in de richting van niet alleen de WA+ beperkt cascoverzekering, maar ook aan de WA+ volledige cascoverzekering. Voor beide verzekeringen geldt dat ze bepaalde vormen van schade aan het eigen voertuig ook verzekeren. De mate waarin dat gebeurt is echter verschillend. Voor het laten verzekeren van zelf veroorzaakte schade dien je bijvoorbeeld altijd de allrisk af te sluiten.

Tip 3: Vergelijk regelmatig opnieuw de verschillende bromfietsverzekeringen

Heb je er op een bepaald moment voor gekozen om een specifieke bromfietsverzekering af te sluiten? Dan zal je er rekening mee willen (en moeten) houden dat deze verzekering mogelijks niet onbeperkt voor jou de beste keuze zal zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de waarde van je bromfiets na verloop van tijd daalt waardoor de afgesloten allriskverzekering niet langer interessant is. In ieder geval, het tijdig opnieuw vergelijken van de verschillende bestaande bromfietsverzekeringen op de markt is altijd een goed idee. Zo kan je er namelijk ongeacht de periode in kwestie altijd zeker van zijn dat je kan rekenen op een interessante bromfiets verzekering.

Tip 4: Welke invloed heeft het eigen risico op je verzekeringspremie?

Bij het afsluiten van een bromfiets verzekering via Diks.nl moet je er rekening mee houden dat je in het merendeel van de gevallen geconfronteerd zal worden met een zogenaamd eigen risico. Dit eigen risico maakt duidelijk welk bedrag je bij een mogelijks schadegeval zelf zal moeten ophoesten. In eerste instantie is het de bekommernis van heel wat mensen om dit bedrag zo laag mogelijk te houden. Dat is natuurlijk begrijpelijk. Niemand wil bij een schadegeval namelijk worden geconfronteerd met een torenhoog bedrag dat hij of zij zelf zal moeten betalen. Dat spreekt voor zich. Toch kan een hoger eigen risico een niet onbelangrijk financieel voordeel met zich meebrengen.

Door bereidwillig te kiezen voor een hoger eigen risico zal je in de praktijk kunnen vaststellen dat je periodieke verzekeringspremie zal komen te dalen. Dat is het gevolg van het feit dat de verzekeraar minder hoge kosten moet dragen wanneer er zich een schadegeval voordoet. Heel wat verzekeraars zijn er bovendien ook van overtuigd dat de verzekeringnemer op deze manier nog wat extra voorzichtig te werk zal gaan tijdens het rijden met de bromfiets.

Tip 5: Heb je al een autoverzekering? Dan kan je wellicht besparen!

Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze op een zeker ogenblik overgaan tot het kopen van een bromfiets gewoon omdat ze op zoek zijn naar een voertuig om recreatief mee te kunnen rijden. De kans is dan ook ontzettend groot dat men reeds over een auto beschikt waar men uiteraard ook een verzekering voor heeft moeten afsluiten. Wanneer dat inderdaad correct is zal je kunnen vaststellen dat het de moeite waard kan zijn om te overwegen om je bromfiets verzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Op die manier kan je mogelijks heel wat besparen op je premie. Ondanks het feit dat je dus niet zomaar blind de verzekering voor je bromfiets moet afsluiten bij je bestaande verzekeraar is het dus wel zeker interessant om ook hem of haar even de kans te geven om een offerte te maken. Je zou immers zomaar kunnen rekenen op een interessant financieel voordeel.