De manier om de waarde van je huis te vergroten!

Ben je in het bezit van een koophuis, dan brengt elke investering die je in het huis doet een potentiele waardestijging met zich mee. Je hebt natuurlijk meerdere opties als het aankomt op woningverbetering. Over het algemeen zijn verbouwingen die extra vierkante meters opleveren de beste investeringen die je kunt doen. Dat kan bijvoorbeeld met de plaatsing van een dakkapel. Maar waar moet je op letten als je met een dakkapel de waarde van je huis wilt vergroten?

 

Tip 1

Kies altijd voor een dakkapel die past bij de stijl van je woning! Heb je een jaren 30 woning, dan is een dakkapel in die stijl natuurlijk wel zo mooi. Net als dat een moderne nieuwbouwwoning vraagt om een moderne, strak vormgegeven dakkapel. Let hier goed op, want zo heb je de meeste kans om met de dakkapel de waarde van je huis te vergroten. 

Tip 2

Niet alleen de stijl van de dakkapel, maar ook de materialen dienen aan te sluiten op de woning zelf. Als je houten kozijnen hebt, kies je voor een houten dakkapel, bij kunststof kozijnen voor een kunststof dakkapel. Op die manier zorg je ervoor dat de dakkapel straks een mooi geheel vormt met de woning.

 

Tip 3

Het plaatsen van een dakkapel betekent niet per definitie dat je de kosten er bij verkoop ook weer uit haalt. De waarde van je woning is immers ook onderhevig aan de economische situatie, dus garantie heb je nooit. We raden daarom aan om alleen voor een dergelijke verbouwing te kiezen als je je het je ook daadwerkelijk kunt veroorloven. Dat gezegd hoeft een dakkapel niet per se een vermogen te kosten; met een prefab dakkapel ben je vaak een stuk goedkoper uit, én de klus kan al binnen een dag geklaard zijn!