5 tips om succesvol te zijn met je website

Iedereen die een website opstart, doet dat met oog op succes. Je wil dat je website voor je werkt. 

Maar hoe pak je dat juist aan en aan welke eisen moet mijn website voldoen om succesvol te kunnen zijn?

 

Een goed scorende website? Onze tips!

  • Kies voor een duidelijke huisstijl. Jouw huisstijl omvat kleuren, lettertypes, schrijfstijl, je logo, … Het omvat de manier waarop jij jezelf laat zien aan de buitenwereld. Die huisstijl trek je door in het hele ontwerp van je website, maar ook in folders en andere uitgaven.

  • Optimaliseer voor zoekmachines. Al je online inspanningen beginnen en eindigen met vindbaarheid. Jouw website kan een echte parel zijn, maar als bezoekers je niet kunnen vinden, levert het niks op.

  • Zorg dat je website ook werkt op mobiel. Sterker nog: ga uit van een mobile-first design. Meer dan de helft van de internetgebruikers surft via hun smartphone. Zorg dat mobiele gebruikers jouw website makkelijk kunnen gebruiken en dat alles er netjes uit ziet op mobiel.

  • Optimaliseer je website op alle vlakken. Jouw website moet snel zijn, goed laden en makkelijk zijn in gebruik. Een website die niet goed functioneert, wordt door internetgebruikers als snel dicht geklikt. Zorg er voor dat surfers graag wat langer blijven plakken!

  • Volg je KPI’s op. Key Performance Indicators zijn resultaten en statistieken die je kunt gebruiken om te controleren of je online strategie en website iets opleveren. Je kunt deze KPI’s bepalen aan de hand van jouw verwachtingen. Wat wil jij dat je website oplevert? 

 

Wil jij ook succesvol zijn met je website?

Doet jouw website niet helemaal wat je had gehoopt? Krijg je minder bezoekers en conversies dan je in gedachten had? Of heb je helemaal nog geen website?

Bij Conversal kun je jouw website laten maken of laten optimaliseren. Onze digitale experts hebben de nodig ervaring en know how om van jouw website een succes te maken!