3 feitjes over printen op kantoor

Vrijwel iedereen maakt weleens een printje op kantoor. We staan er doorgaans echter niet bij stil wat daar allemaal bij komt kijken. Hieronder 3 interessante feitjes over printen op kantoor!

 

#1. De cartridges van een nieuwe inkjet printer zijn altijd maar halfvol

Als je een inkjet printer voor op kantoor koopt, dan zijn de cartridges die erbij zitten slechts voor de helft gevuld. Dit is om twee redenen. Ten eerste is het om te voorkomen dat de inkt tijdens het transport van de printer kan gaan lekken. Ten tweede is het om te zorgen dat consumenten eerder nieuwe cartridges kopen. De fabrikanten verdienen namelijk niet aan de verkoop van de printer zelf, maar aan de cartridges die erin gaan. 

 

#2. Printerinkt is de duurste vloeistof ter wereld

Dat printerinkt allesbehalve goedkoop is weet je waarschijnlijk wel. Met een inkjetprinter betaal je je blauw aan die cartridges! Eén liter originele printerinkt kost omgerekend zo’n €2.000. Dat betekent dat het duurder is dan olie, champagne en luxe parfums! De meeste bedrijven die een zakelijke printer nodig hebben, kiezen voor daarom voor een laserprinter; deze maken niet gebruik van inktcartridges maar van toner cartridges. En die zijn een stuk goedkoper.  

 

#3. Laserprinters vreten veel stroom als ze in gebruik zijn

Een laserprinter mag qua cartridges dan goedkoper zijn dan een inkjetprinter, als het apparaat de hele dag draait zal je dat zeker merken aan de energierekening. Een laserprinter die op stand-by staat, verbruikt niet zoveel energie. Maar tijdens het printen verbruikt een laserprinter tot wel 700 watt aan stroom. Dat is drie keer meer dan de gemiddelde desktop computer!