Huis huren in Curaçao

Huis huren in Curaçao

Jaarlijks vertrekken er veel Nederlanders naar Curaçao. Niet alleen biedt deze bestemming een warm klimaat, zon, zee en strand, maar er wordt naast Engels en Papiaments ook Nederlands gesproken. Dit maakt een vakantie, of verhuizen naar dit eiland aantrekkelijk. Ben je geïnteresseerd in een huis huren in Curaçao, maar vraag je je af hoe het kostenplaatje er dan uit zal zien, en welke kosten er komen kijken bij een huis huren in Curaçao? Lees dan hieronder verder.

Wat beïnvloedt de prijs? 

Bij het huren van een huis in Curaçao komen er een aantal kosten kijken. Vaak is het gebruikelijk om een huurwoning gemeubileerd te huren. Dit scheelt natuurlijk al veel in de kosten ten opzichte van een ongemeubileerde woning. De locatie van de woning beïnvloedt ook de kosten, zo zijn de toeristische wijken vaak wat populairder onder Nederlanders, wat vaak leidt tot een hogere prijs. Hierbij kun je denken aan wijken zoals Punda, Riffort Village, Otrobanda, Scharloo en het historische Pietermaai district, waarvan de eerste drie ook erg kindvriendelijk zijn. Daarnaast beïnvloedt de ligging van het huis ook de prijs. Huizen dichtbij het strand en de zee, of midden in het centrum, zijn logischerwijze duurder. Prijzen verschillen ook tussen het type huis, zoals een appartement, studio, vrijstaand of twee-onder-een-kap woning en een villa. Voor een gemiddelde gezinswoning ben je al gauw 750 euro kwijt, en in meer populaire wijken rond de 1000 euro.

Praktische kosten

Welke kosten komen er naast de huur kijken bij het huren van een huis in Curaçao. Ondanks dat het op Curaçao eerder nog toegestaan was om als makelaar één maand huur als commissie in rekening te brengen bij de hurende partij, is dat tegenwoordig verboden. Net zoals in Nederland, betaal je in Curaçao naast de huur ook voor water en elektra. Dit wordt heel erg beïnvloed door je persoonlijke gebruik. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad bij je huis, of airco’s in je huis. Als je geen grootgebruiker bent, kun je rekenen met zo’n 3 a 400 euro per maand voor zowel water als elektra. Houd er rekening mee dat Curaçao niet een echt fiets eiland is. Als je naast het huren van een woning ook nog een auto nodig hebt, dan is de ligging van de woning cruciaal. Naast benzine heb je ook een verzekering en onderhoud nodig en betaal je belasting.