Een full stack developer inhuren?

Er is een toenemende vraag naar werken op afstand. Dit in combinatie met de trend van frontend naar backend development is de aanleiding van een snel groeiende behoefte naar full stack developer inhuren. Wat ook het geval is, is dat deze behoefte heeft geleid tot een bepaalde verschuiving op de arbeidsmarkt van developers. Dat geldt zowel in de context van inhoudelijk tot functies. Een aantal tips als je besluit een full stack developer in te huren.

 

Soft skills belangrijker dan hard skills bij full stack developers
Wat een goede remote full stack developer onderscheidt van andere heeft vooral betrekking op de soft skills in plaats van programmeervaardigheden. Veel getalenteerde full stack developers blinken liever uit in hard skills dan in soft skills in de vaardigheden van de matrix. Wat volgt zijn een aantal eigenschappen van de beste full stack developers.

 

Flexibiliteit is van essentieel belang

In de snel veranderende omgevingen is het belangrijk om aanpassingsvermogen te hebben. De speciale vaardigheid om je te kunnen aanpassen aan snel ontwikkelende technologieën in veranderende besluiten noemt men ook wel flexibiliteit. Dat is één van de redenen dat de agile filosofie de afgelopen jaren zo populair is geworden. Het vermogen hebben van snel beoordelen en daar op gepaste wijze op kunnen reageren is een van de meest belangrijkste vaardigheden van deze tijd.

 

Zelfstarters hebben motivatie en nemen initiatief
Zelfstarten houdt in dat je als persoon zelf de verantwoordelijkheid neemt voor het soort werk dat je doet. Ook betekent het dat je jezelf motiveert en dat je initiatief blijft nemen tijdens het programmeren. Een zelfstarter is nooit bang om het woord te nemen, verantwoordelijkheid te dragen voor hun acties en hun mening te geven.

 

Full stack developers werken efficiënt en snel

Het snel kunnen werken met een goed en hoog kwaliteitsniveau is ook een belangrijke eigenschap van een full stack developer. Een snelle efficiënte developer is gemotiveerd in alles wat hij of zij doet en heeft daar een hoge mate van interesse in. Je herkent deze vaardigheid door na te gaan of de developer interesse heeft in het framewerk of programmeertaal. Dit soort interesse leidt tot goed werk.

Hoe beter de communicatie, hoe groter de kans op succes
Het ultieme doel van communicatie binnen de processen van software development is om gezamenlijk het doel op een efficiënte wijze te bereiken. Dat betekent hoe beter de communicatie tussen de opdrachtgever en de developer hoe groter de kans dat het project een succes wordt.